Der var til mødet kommet ca. 50(+) medlemmer og da Erling var på en lille smuttur til Rom, var det Jan Hellen, der bød velkommen til deltagerne og præsenterede dagens indlæg og orienterede om mødet næste gang med borgmesteren.
Men først informerede Jan om, at Kristian Langhorn desværre døde den 4. oktober og for at mindes Kristian holdt vi 1 minuts stilhed.
Kristian Langhorn var medlem af Herreværelset helt fra starten i 2016 og var en hyppig deltager til vores møder. Kristian var også forfatter til en af historierne i bogen ’Historier fra Herreværelset’. Kristian blev 87 år. Ære være dit minde og hvil i fred, Kristian.
Efter denne triste information fortsatte vi mødet med den traditionelle fællessang. Og denne gang havde Ove valgt efterårets altid tilbagevendende evergreen, nemlig ’Nu falmer skoven trindt om land’. Dog havde Ove skåret pænt ned på antal af vers i forhold til sidste år og tak for det Ove. Det gjorde godt i benene.
Det nye mødelokale blev igen brugt og det fungerer rigtig godt også med de tekniske installationer, når man da ellers får at vide, hvordan de skal bruges og ikke mindst hvor de befinder sig i de forskellige aflåste skabe. Men det fik Ove da heldigvis styr på. Og så er det virkelig en fornøjelse at kunne føre samtaler hele vejen bordet rundt.
Men jeg tror nu nok, at der kunne bruges flere eller større rullevogne til at transportere mad, drikkevarer og spiseudstyr. Og måske det kommer, når kommunen en gang selv skal bruge det og oplever , hvordan transport fra køkken til mødelokale og retur fungerer i praksis.
NB! Snart er det jul igen og snart er det jul igen. Og nåh ja, intet kommer jo af ingenting bortset fra det ’berømte’ lommeuld. Så gode sponsorater til julefrokosten i lighed med de tidligere år vil da være kærkomment. Tænk over, om du kan give et sponsorbidrag (øl, vand, snaps eller hvad der nu kan bruges til en god julefrokost). I givet fald kan du lige sende os en besked her om på herrevaerelset@fredensborg-aeldresag.dk
Hyggesnak, løgnehistorier og modeljernbane
Der blev under hele mødet hyggesnakket og sikkert også fortalt gode ’løgnehistorier’. Nu kan man jo høre mere med den gode akustik end lige det ’sidemanden’ fortæller. Super godt.
Men ind i mellem al hyggesnakken var der også tid til at se og høre om modeljernbaner, specielt modeljernbanerne i ’Mini Wunderland’ i Hamburg.
Jørn Britze, der er med til at bygge modeljernbaner på Teknisk Museum i Helsingør, havde medbragt et par DVD’er fra Hamburg. Den ene DVD var med tysk tale, men dog med danske undertekster. Desværre er mit tyske ikke så fuldendt, at jeg fik fat i alt og underteksterne kunne jeg ikke læse, så det er lidt vanskeligt at referere den ellers gode og fantastiske DVD, men I der var der, har jo fået fuld valuta for pengene.
Men lidt har jeg da fået med her fra. Mini Wunderland har store modeljernbaner i 4 etager, hvor man bl.a. kan komme gennem både tyske, danske og norske landskaber. Og på en af etagerne er man nu færdig med at bygge en model fra italien, hvor der køres fra Rom med modeller af Peterspladsen og Peterskirken og sydpå til bl.a. Vesuv og Amalfikysten. Og man har endda fået lavet det sådan, at Vesuv med jævne mellemrum går i udbrud.
Og helt fantastiske landskaber var bygget op. Det var meget virkelighedstro og en absolut flot DVD.
Der kører ca. 900 toge på modeljernbanen og det hele er bygget op i skalaforholdet 1:87. Også togenes hastigheder.
Herefter så vi en DVD på ca. 10 min., hvor der var påmonteret et kamera og mikrofon foran på et modeltog. Helt fantastisk, Det var som at være i toget. Ja, selv lyden af skinnesamlinger og togets ‘piften’ ved perroner, tunneller og broer var til stede.
Og jeg tror der kom en drengedrøm og et flashback om modeljernbaner op i de fleste deltagere. Det forekom som om, at alle på et eller andet tidspunkt havde været i besiddelse af modeltog på den ene eller anden måde og derved genfandt en vis togentusiasme.
Måske det også gav lidt inspiration til Erlings annoncerede Hamburgtur, for kort efter mødet kom der et par yderligere tilmeldinger. Du kan i øvrigt se mere herom længere nede i nyhedsbrevet.
Jørn fortalte også kort om modeljernbanen på Teknisk Museum i Helsingør, hvor man nu havde fået bygget modeller op fra jernbanens start i 1847 og foreløbig frem til ca. 1980. Men det slutter jo ikke her, Der fortsættes stadig med bygning af modellen.
Men tak til både Ove, der stod for teknikken og til Jørn, der havde medbragt DVD’erme og fortalte om både modeljernbanen i Hamburg og på Teknisk Museum i Helsingør. Det var meget vedkommende.
Se mere om det store modeljernbaneanlæg i Hamburg her.
Læs om modeljernbanen på Teknisk Museum i Helsingør her