Referat af mødet i Herreværelset på Egedal den 7. oktober 2016

Mødet i Herreværelset den 7. oktober

I Erlings fravær bød Bent M. velkommen til mødet, som havde samlet 29 medlemmer.

Bent orienterede om, at der foreløbig var sendt 8 indkomne spørgsmål fra medlemmerne til borgmesteren (se også kommende arrangementer) og at borgmesteren havde kvitteret for spørgsmålene og gerne ville deltage i den efterfølgende frokost.

Erling har nogle yderligere spørgsmål fra medlemmer, som vil blive eftersendt til borgmesteren.

Frem til at indlægsholder Bent Isager Nielsen ankom, var der hyggelig ’smalltalk’ ved kaffebordet.

Siden sidste møde har der også været arrangeret byvandring i København.

 Byvandring i København

Torsdag den 29. september var der for Herreværelsets medlemmer byvandringstur i København. Der var tilmeldt 13 medlemmer til turen.

Som det fremgår af Jan Hellens fremragende beskrivelse af turen og Bjørns fantastiske fotos har det været en helt forrygende god tur med mange seværdigheder undervejs. Så tak til John Sylvester for at have været ’mellemmand’ for det gode arrangement.

 Hvis du ikke allerede har læst om turen og set de flotte fotos herfra i særnyhedsbrevet, kan du se det her.
 

Indlæg på mødet af Bent Isager Nielsen

bentBent Isager Nielsen der har været hos politiet i ca. 43 år og bl.a. er forhenværende chef for drabsefterforskningen ved Rejseholdet, hvor han i over 20 år beskæftigede sig med opklaringer af Danmarks mest alvorlige forbrydelser holdt et helt forrygende og ’fængslende’ indlæg.

Bent fortalte meget medrivende om flere af de drabssager, som han har været med til at opklare. Baggrunden for drabene og de dømtes motiver mv. Det var et ’vildt’ spændende indlæg og hverken Bent eller spørgelysten var til at stoppe, så vi gik noget over tiden. Men hold nu op, vi kunne have fortsat i flere timer.

Og det vil derfor også være umuligt at referere mere i detaljer af indlægget, men det kan varmt anbefales at læse de bøger, som Bent har skrevet for at få mere indsigt i hans spændende arbejde hos politiet.

 Bøgernes titler er: “Man Jager et Bæst og Fanger et Menneske” og “Efterforskerne”.

Der er ingen tvivl om, at Bent trods sit førstehånds bekendtskab med samfundets og den menneskelige skyggeside har formået at opretholde en ukuelig tillid til retssamfundet og menneskeheden. 

Et helt igennem godt indlæg, som alle efterfølgende honorerede for både foredragsmåde og indhold.