Referat af mødet i Herreværelset den 5. maj 2017

Mødet i Herreværelset den 5. maj

Herreværelsets 1 års fødselsdag

Erling havde hejst flag og bød velkommen til 33 fødselsdagsglade deltagere, heraf et par nye medlemmer, som vi byder velkommen i Herreværelset.

Herreværelsets sangkor ’de 5 tenorer’ havde fremstillet en fødselsdagssang, som gik på melodien ’Om lidt er kaffen klar’, men vi afsang den under kaffen , som var klar og endda med tilhørende fødselsdagskringle. Fødselsdagssangen blev så senere gentaget under vinsmagningen. Så tak til sangkoret.

Efter kaffe, kringle og god ’bordsnak’ havde Erling fået arrangeret vinsmagning som en del af fødselsdagsfesten.

Og alt gik meget hurtigt, da ’vinsmagningsudstyret’ skulle gøres klar samtidig og derfor fik vi ikke tid til at snakke om ris og ros samt nye input til Herreværelsets arrangementer, men det kan jo komme en anden gang. Alle har jo lov til at byde ind og så længe ingen ’klager’, så følger vi det samme spor.

Vinsmagning i Herreværelset

Erling havde med kort varsel fået en aftale med Gila Vinimport i Stenløse om vinsmagning for Herreværelsets mødedeltagere.

Og ikke alene vinene var gode, det var anekdoterne, informationerne og historien om vinene også. Godt og morsomt fortalt af Lars fra Gila Vinimport og godt assisteret af Per og Ingelise fra vinforetagendet der sørgede for, at vi havde vin i glasset til de forskellige historier og smagsprøver.

Vi fik prøvesmagt 1 hvidvin fra Italien, 4 rødvine fra hhv. Spanien, Sydafrika, Italien samt 1 portvin fra ja, naturligvis Portugal.

Og om vinene var gode – ja, nej, ved ikke – det er jo op til hver enkelts smagsløg at bedømme, men en god oplevelse var det.

Gila Vinimport havde, udover vin naturligvis, medbragt glas og spyttespande (tror ikke de blev brugt så meget, men så var de der) samt et morsomt powerpoint foredrag om vinene.

Og som mellemretter til vinsmagningen havde Erling tilberedt brød, laks, pølser, ost og andet pålæg til tapas, som både sult og smagsløg blev tilfredsstillet. Et helt igennem fornøjeligt fødselsdagsarrangement.

Gila’s vine kan ikke købes i forretninger, men kun hos dem selv. De rejser selv rundt og finder de gode vine hos lokale vinbønder, så derfor var der mulighed for at bestille vin til levering til privatadresse (60 kr. i fragt) eller til Medborgerhuset på vores mødedage (gratis levering). Hvis du vil vide mere om vinene og evt. bestille kan du kontakte Lars fra Gila Vinimport på e-mail lars@gilavin.dk og henvise til hans besøg i Herreværelset i dag.