Referat af mødet i Herreværelset den 2. juni 2017

Mødet i Herreværelset den 2. juni 2017

Da Erling jo ’tramper rundt’ i Afrika, bød Jan Hellen velkommen til mødet, der havde samlet 27 medlemmer.

Der var igen en god stemning på mødet med masser af snak over kaffen, der blev afløst af dagens indlæg af Jens Christiansen.

Under frokosten var der et kort indlæg fra en af medlemmerne, Poul-Erik Parnov, der i forlængelse af sidste mødes indlæg om at skrive sine egne erindringer, fremlagde en ide om, at flere af Herreværelsets medlemmer, f.eks. 20-30 medlemmer, hver kunne bidrage til en samlet bog med små anekdoter, historier og begivenheder fra de enkeltes liv. Den kunne så f.eks. hedde ’Historier fra Herreværelset’.

Der syntes at være en rimelig stor interesse for Poul-Eriks ide og for at komme videre ’søger’ Poul-Erik efter 3-4 medlemmer af Herreværelset, der vil være med til at bearbejde planen og konceptet samt finde evt. økonomiske ressourcer til en udgivelse. Det kunne bl.a. være at søge fonde, myndigheder (måske kommunen) eller andre ’gode’ organisationer.

Hvis du er interesseret i at hjælpe Poul-Erik (og Herreværelset) videre med ideen, kan Poul-Erik kontaktes på mailadresse peparnow@gmail.com eller tlf. 2124 8848.

Og mon ikke også han gerne vil have en tilkendegivelse fra medlemmer, der kunne tænke sig at bidrage med en historie til en sådan bog. Så hold dig ikke tilbage med at kontakte Poul-erik.

Måske vi kan få en opfølgning her af på næste møde.

Tilmeldingssystemet skulle være ’oppe at køre’ igen, så brug det endelig ved kommende tilmeldinger. Og hvis det alligevel skulle gå galt (en kan jo ikke vide), så husk, når du tilmelder pr. mail til Herreværelset, at påføre medlemsnummer, det gør arbejdet med registrering meget lettere for Bjørn og Erling.

Johnny Aagaard er desværre blevet forhindret i at deltage på næste møde, men Johnny (kaffemesteren) ønsker alle en rigtig god sommer.


Indlæg: Tænk dig glad – det giver overskud

Jens Christiansen holdt et indlæg med udgangspunkt i sin egen situation over temaet ’Tænk dig glad – det giver overskud’.

Jens har sclerose og fik diagnosen som 41 årig. Jens er i dag 56 og permanent kørestolsbruger, bevægelseshæmmet i både arme og ben efter 3 ’scleroseattacks’ i hhv. 2001, 2003 og 2006 og er derfor afhængig af daglig plejeassistance.

Han er bankuddannet, HD og har været chef i den centrale storkundeafdeling hos Bikuben/BG Bank indtil 2003 og blev derefter førtidspensioneret. I dag er Jens foredragsholder, mentor, sparringspartner mm.

Jens fortalte i sit foredrag humoristisk og åbenhjertligt om, hvad han har gjort for at få et aktivt og indholdsrigt liv efter førtidspensionering og gav mange eksempler og værktøjer til, hvordan det er muligt at komme videre på trods af en funktionsnedsættelse og blive pensioneret uden at risikere ’Frihedens fængsel’.

Men det kræver naturligvis, at man selv tager initiativ til at tænke positivt og ikke se problemer, men muligheder. Som Jens bl.a. sagde, så er man selv sin værste barriere for at finde det positive livssyn.

Mange der går på pension eller førtidspension kan desværre pludselig ikke finde indhold i dagligdagen og derved skaber man grobund for ¨’kun’ at se problemer og man går derfor lidt i ’stå’. Og det er vi nok flere, der måske kender lidt til i Herreværelset.

Så man skal helt klart undgå at ’falde’ passivt ned i stolen og trække ’handicapkortet’ (jeg kan ikke), men snarere trække ’optimistkortet’ (jeg kan og jeg vil). Og så skulle man forsøge at undgå ’energidræbere’, da det forhindrer en i at have et overskud (men hvordan f….. undgår man bl.a. støvsugeren, udover at overlade den til konen?).

Så for at komme ud af den situation, skal man som Jens har gjort, se muligheder og ’gribe’ udfordringerne med smil og godt humør og ikke lade sig standse af de forhindringer, man kan møde på sin vej. Og her hjælper det at se positivt på enhver opgave. Men igen, man skal selv være initiativtager og tænke over glæden ved selv at gøre noget. Det hjælper både på en selv, men så sandelig også på sine omgivelser. Hver dag skal starte som en ny god dag med glade oplevelser i vente.

Og udgangspunktet for indlægget var, at:

  • Vi er bedst, når vi er glade
  • Positiv tænkning hjælper godt på vej

 

Og det gav Jens mange eksempler på. Et både muntert, meget ærligt og tankevækkende foredrag, så tak til Jens for at have ’sparket’ lidt til os og givet os en lille ’øjenåbner’.