Referat af mødet den 8. september 2017

Mødet i Herreværelset den 8. september

Mange forventningsfulde herrer mødtes til sædvanlig tid i Medborgerhuset Egedal i Kokkedal. Nogle flittige herrer havde sørget for at kaffen var klar.

Men hov, der var også en yngre kvinde tilstede. Erling introducerede Kristine, som en antropologi-studerende, der ville finde ud af hvordan ældre mennesker finder en ny partner. Kristine supplerede selv med at fortælle, at hun var ved at skrive sin kandidatafhandling om emnet og, at hun i den forbindelse fulgte så mange aktiviteter i Ældre Sagen som muligt.

Efter at have nydt kaffen, kørte vi afsted mod Skipperhuset ved Esrum Sø i de biler, der var meldt ind til samkørsel. Her stødte yderligere nogle herrer til. Skipper var ved at gøre det gode skib ”Viking” fra 1916 klar til vores sejltur. Skibet blev udstyret med tæpper, øl og vand. Erlings sandwiches kom også med.

 

 

Kontakten til vejrguderne havde ikke været den bedste, så der var småregn i luften. Bevæbnet med regntøj, paraplyer og højt humør steg 29 herrer og 1 yngre kvinde ombord i ”Viking”, der var uden overdækning. Skipper lagde fra land og undervejs på sejlturen fortalte han om søen, dens omgivelser og historie. Et par (sø)røverhistorier blev det også til.

 

 

Esrum Sø ligger godt 9 meter over havet, er den dybeste og reneste sø, lige til at bade i. For mange år tilbage lå der et vaskeri ved søbredden i Sørup, der havde ca. 100 vaskekoner ansat. Andre steder langs søbredden ligger flotte paléer, som rigmænd med gode forbindelser i sin tid fik bygget som sommerboliger. (Fredensborg Slot blev ikke nævnt i denne sammenhæng.)

 

 

Undervejs kunne vi vinke til nogle kajakroere. Vi så en kæmpe flok med skarver, som fløj langs vandoverfladen. Flot syn, men skarvene øver stor skade på trætoppene på mange af træerne langs søen.

 

 

 

Efter en god times sejlads rundt på Esrum Sø, vendte vi tilbage til Skipperhuset i god behold og kun lidt våde. Vi fik lov at komme ind i bådhuset og, skipper fortalte om husets historie og de både, der bliver opbevaret derinde.

 

 

 

Udenfor i regnen nød vi herefter stående de lækre sandwiches, som Erling havde smurt til os.

_____________________________________________________

Og tak til Jan Hellen for et fremragende referat, som Jan har skrevet i mit (Bent) fravær fra mødet pga en storslem forkølelse..