Referat af mødet den 3. maj 2019


Efter lidt tekniske problemer (igen, igen) med mikrofonanlægget kunne Erling byde velkommen til 80 deltagere, der havde fundet vej til Herreværelset for at fejre vores 3 års fødselsdag og ja, måske også for at smage på lidt forskellige vine.
 
Og bordene var festligt dækket op med både tapas og vinglas til den forventningsfulde frokost og vinsmagning i forbindelse med fejringen af fødselsdagen.
 
Men intet møde uden en fællessang, men desværre kunne Oves medbragte sang ikke afspilles pga tekniske problemer. Så snarrådigt isjungede vi så naturligvis i stedet en fødselsdagssang for Herreværelset. Den gode gamle kendte fødselsdagssang ’I dag er det Herreværelsets fødselsdag’ lidt lettere omskrevet eller skal jeg snarere sige sunget. Men det fungerede som en god og munter optakt til mødet.
 
Erling informerede lige kort om Herreværelsets tur til Hamburg den 14. og 15. maj.
 
Der køres fra Fredensborg (ved ikke helt hvor, men det er der vel styr på for jer, der skal med her fra) tirsdag den 14. maj kl. 6.30 med opsamling i Humlebæk (Dagcentret) kl. 6.45, Nivå (Centret) kl. 7.00 og Kokkedal (Egelunden) kl. 7.15. Med kaffe, lidt morgenmad og en bitter til halsen går det her fra videre mod færgen i Rødby.
 
Ved ankomst til Hamburg køres direkte til Airbus fabrikken, hvor der vil være rundvisning med engelsktalende guide. Rundvisningen starter kl. 12.50 og du skal huske at have dit pas på dig, da du skal forevise det her for at komme med på rundvisningen.
 
Husk, at opsamlingsstedet i Kokkedal er ændret til Egelunden, så vær OBS på det, hvis du skal med her fra.
 
I farende svende, der skal med på turen til Hamburg, ønskes en god tur og vi glæder os til at høre om den, når vi igen mødes.
 
 
Fødselsdag, vinsmagning og Tapas
 
Herreværelset kunne som nævnt holde 3 års fødselsdag med 194 (som i løbet af lørdagen er blevet til 196) medlemmer, hvoraf 80 var kommet til mødet.
 
Det fejrede vi med en god aftale om vinsmagning af 2 hvidvine (fra Frankrig og Østrig) og 4 rødvine (fra Syditalien, Chile, Californien og Norditalien). Vinene blev undervejs præsenteret af Jesper, der har arbejdet med vine gennem mange år i bl.a. Coop og store vinhuse. Og det gjorde han fantastisk godt og meget fortællende om de enkelte vine og deres karakteristika.
 
Vinene blev leveret af forretningen Sidney & Co i Nivå Centret, der ganske vist sælger tøj, men altså også disse og andre fortræffelige vine og vel vidende, at smag og holdning til vine er meget forskellig, vil jeg alligevel vove den påstand, at der her var tale om 6 virkelig gode vine, hvor en eller flere af dem må kunne passe de flestes smag.
 
Og så gjorde det jo hele vinsmagningsprocessen god, at der samtidig kunne gnaskes noget tapas til undervejs, så det ikke blev vinsmagning på tom mave. Et fantastisk godt tapas bord med skinke, pølse, pate og vist også lidt fiske ’et eller andet’ samt naturligvis forskellige gode oste og godt brød. Helt igennem super anretning.
 
Der var undervejs mange spørgsmål til Jesper og et af dem drejede sig om skruepropper contra korkpropper i vinflasker. Jesper kunne fortælle, at skruepropper ikke skader vinen og slet ikke, hvis den ikke skal bruges som ’gemmevin’, mens der statistisk er ca. 7% af vine med korkpropper, der bliver ’korkede’. Et andet spørgsmål var, om man kunne stole på de medaljer og andet ’gøgl’ som mange vine var dekoreret med. Og nej, det kan man ikke i alle tilfælde. Nogle gange er det små laug af få vinbønder, der på skift tildeler hinanden sjove guldmedaljer for at gøre interessen for vinen større. Så ved du også det!
 
Og Jesper kunne også på baggrund af flere spørgsmål fortælle historier om svindel med vine, hvor der f.eks. blev tilsat andre vine fra helt andre områder og sågar andre lande for at øge mængden af vinbondens salgsandele. Fy skamme, men det kan man altså også komme ud for. Man tror man har købt en bestemt kendt vin fra et område og så er det noget helt andet man får. Så vær lidt OBS når du skal købe gode og dyre kvalitetsvine.
 
Så rigtig mange tak til Jesper for et underholdende vinforedrag og til Sidney & Co for at levere vine til vores lille hyggelige fødselsdagsmøde og Jesper skal have stor ros for ikke at nedvurdere andres vine herunder også boksvine. Det gjorde hans indlæg om vine troværdigt og seriøst.