Referat af mødet den 12. januar 2018

Mødet i Herreværelset den 12. januar

Herreværelsets nytårskur

Og sikke en ’kur’ og start på møderne i det nye år. Som tidligere Statsminister Poul Nyrup Rasmussen sikkert ville have sagt det: ’Jeg ved det ikke, Lone’ (læg selv det rigtige Nyrup tonefald). Og jeg ved heller ikke, hvordan det kunne lade sig gøre. Det var jo næsten det samme som at ophæve tyngdeloven at få plads til 56 deltagere i de små mødelokaler. Men det lod sig gøre, så intet er vel umuligt mere i Herreværelset.

Ja, og det var ikke en ’slåfejl’, 56 medlemmer var kommet for at være med i årets første møde og nyde et glas nytårschampagne og et stykke kransekage udover den ’normale’ frokost. Det kan man kalde et ’knaldhamrende’ stort og positivt fremmøde.

Erling bød velkommen til mødet og det var så også det eneste tidspunkt under mødet, hvor der var nogenlunde stilhed i lokalerne. Erling informerede om, at vi nu er 103 medlemmer af Herreværelset samt om nogle af det kommende halvårs arrangementer (som kan ses under punktet ’Kommende møder sidst i dette nyhedsbrev) og fortalte også, at champagnen var sponsoreret af ’en 500 kr seddel, der havde devalueret sig selv til en 50er’ (de fleste har sikkert hørt historien), men tak for sponsoratet Leif.

Der er på det seneste kommet mange nye medlemmer til Herreværelset og vores møder, også i dag. Og stort velkommen til jer. Vi håber i også finder det hyggeligt i Herreværelset og får ’mænget’ jer lidt med os ’gamle’ medlemmer, så vi alle får det sociale fællesskab, som jo er hensigten.

Og traditionen tro skulle ’sanglærken’ også lige motioneres. Så selvfølgelig istemte vi i en god, men lidt ukendt og dog eftertænksom fællessang ’Dagen i dag, er din min ven’ på melodien ’Oppe på bjerget’.

Efter Erlings velkomst og fællessang, var ordet ’frit’ ved bordene og jeg skal love for, at der blev snakket også på trods af den meget dårlige akustik. Lydniveauet var derfor også stærkt stigende undervejs i mødet. Men skidt pyt, bare vi får hygget os sammen.

Da jeg jo ikke kunne have mine ’lyttelapper’ ved de forskellige borde, kan jeg jo ikke referere, hvad der blev snakket om. Men ved mit bord var der bl.a. politik, brugen af høreapparater, økologi, multietnisk samfund og meget mere oppe at vende. Og mon ikke det har været nogenlunde tilsvarende ved de andre borde. Noget må der være blevet snakket om, for der var godt nok gang i mundtøjet hos alle.

Så mon ikke alle deltagere kom godt igennem Herreværelsets nytårskur.